Stor indtjening i fletmøbler

Outsourcing. Møbelfirmaet Cane-Line, der holder til i Rynkeby Mosteris gamle bygninger ved Kerteminde, er et klart bevis på, at outsourcing sagtens kan være en god forretning.

21 medarbejdere på Fyn sørger for design, administration og logistik, og så producerer 3.500 mennesker på fire fabrikker i Indonesien de fletmøbler, som i stigende grad vinder indpas verden over.

Danmark, Tyskland og USA er de største markeder, og en del af hemmeligheden ved Cane-Lines succes er, at de vel-designede møbler bliver sendt direkte til kunderne i de godt 60 forskellige lande, som aftager de dansk designede møbler.

- Kun omkring to tredjedele af vores varer kommer forbi Rynkeby, resten bliver sendt direkte, siger adm. direktør Brian Djernes.

Næsten alt til eksport- Vi sælger omkring ti procent af vores produktion i Danmark og resten ud omkring i verden, hvor Scandinavian Living og vores møbler med et godt et design og stolene med en god siddeform vinder indpas.

Brian Djernes tilskriver virksomhedens succes med, at man for 25 år siden begyndte at outsource produktionen til Fjernøsten. Cane-Line er aktuelt ved at udvide sine fabrikker i Indonesien med 26.000 kvm., så der i alt der godt 80.000 kvm. på fire lokaliteter.

- Vi har igennem alle de år både fundet gode folk og en god måde at skrue tingene sammen på, så selv om vi naturligvis har en stor kontrol af vores varer, så behøver vi ikke at bruge de samme ressourcer på det, som virksomheder der netop har etableret sig i Fjernøsten, fordi vi har været der så længe og ved, at vi leverer kvalitet. Cane-Line har i det forløbne år investeret meget i markedsføring og i markedsudvikling, og det vil man fortsætte med.