Stor hedgefond lukker efter rekordbøde

Stephen A. Cohens hedgefond SAC Capital har erklæret sig skyldig i insiderhandel og indvilget i at betale en bøde på 1,8 mia. dollar.

Foto: STEVE MARCUS. Stifter af hedgefonden SAC Capital, Steven A. Cohen, må nu lukke sin fond efter kæmpe bøde
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske myndigheder lukker hedgefonden SAC Capital ved årets udgang.

Det skriver Financial Times.

SAC Capital skal i alt betale 1,8 mia. dollar til de amerikanske myndigheder i sagen, og det ser ud til at være historiens største bøde for insiderhandel.

- Det er en advarsel til dem på Wall Street, der ærer Gordon Gekko, udtalte en repræsentant for FBI ifølge Financial Times, med henvisning til filmen Wall Street og Gordon Gekkos "Greed Is Good"-tale.

Derudover bliver fonden lukket ned, og det amerikanske værdipapirstilsyn SEC vil stå for at stoppe fondens operationer og levere pengene tilbage til investorerne inden udgangen af året. Stephen A. Cohen, der er leder af hedgefonden, kan dog fortsat forvalte sin egen formue i størrelsesordnen 9 mia. dollar frit.

Derudover har fonden som en del af forliget lovet ikke at offentliggøre udtalelser, der indikerer fondens uskyld, og netop det løfte kom til udtryk mandag, da SAC måtte revidere en udtalelse om, at fonden ikke tolererede insiderhandel.

- Selv en enkelt person, der overskrider grænsen for illegal opførsel er for mange, og vi fortryder, at denne opførsel fandt sted, skrev SAC senere i den reviderede pressemeddelelse.

Der er dog fortsat en smule spænding tilbage i sagen, da FBI fortsat efterforsker Stephen A. Cohens personlige handler. Ifølge interne kilder har FBI interviewet flere medarbejdere i SAC, skriver Financial Times.

Ifølge tiltalen fra juli har hedgefonden og Stephen A. Cohen ikke ført tilstrækkeligt opsyn med to porteføljeforvaltere, som efter sigende skal have deltaget i insiderhandel.