Stor aktiehandel med Berendsen

Der bliver flyttet store aktieposter i Sophus Berendsen i øjeblikket. De større aktionærer afventer imidlertid en forestående budkrig om selskabet.

For anden gang på en uge skiftede en pæn stor blok Sophus Berendsen-aktier i går hænder. Det gav ny næring til spekulationerne om, hvorvidt det er bejleren ISS, der er ved at forbedre sin postion.

Der blev således foretaget en enkelt handel på 115.500 stk. Berendsen-aktier svarende til 0,56 pct. af aktiekapitalen til en pris på 25 mio. kr.

Fredag blev ISS sat i forbindelse med en enkelt handel på 77.200 aktier for ca. 17 mio. kr. Men den handel afviste ISS-direktør Jesper Møller, at ISS kender til.

Gårsdagens større handel ønsker han imidlertid ikke at kommentere.

»Vi vil generelt ikke kommentere, om vi køber eller ej. Når vi omtalte den første, var det fordi, den gav anledning til spekulationer, og det var totalt misforstået, siger Jesper Møller.

Officielt har ISS købt 10,31 pct. af Berendsen, før servicekoncernen inviterede Sophus Berendsen til fusion.

Men eftersom Berendsen i forvejen var i gang med et tilbagekøb af egne aktier med henblik på at nedskrive aktiekapitalen, ejer ISS reelt 13,14 pct. - officielt. Derudover har ISS formentlig købt yderligere op siden sidste mandag.

ISS skal underrette offentligheden, hver gang ejerandelen overstiger en femprocentsgrænse. Men ved at indgå aftaler om forkøbsret til Berendsen-aktier med forskellige finanshuse kan ISS meget vel have »parkeret« aktieposter rundt om hos adskillige fondsmæglere uden at skulle fortælle det til nogen.

Berendsen har omkring 14.000 småaktionærer, så det kræver noget at samle sammen, når der samtidig er en forventning om, at der bliver budkrig om Berendsen med muligheden for at opnå en højere aktiekurs.

Ud over ISS er familien Elsass storaktionær med en lidt større aktiepost end ISS. Familiens talsmand Nick Elsass har tilkendegivet, at familien afventer, at Sophus Berendsens bestyrelse på et eller andet tidspunkt kommer med en anbefaling til aktionærerne.

Den amerikanske investeringsfond Fidelity sidder på 6,93 pct. af aktierne og afventer formentlig ligeledes en anbefaling, ligesom andre institutionelle investorer som norske Stavanger Fondskommission, Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Codan.