Stole- og overhead-frit område

Kristian Askegaard holder af punktlighed i Dantec Dynamics. Derfor har han indført, at alle møder begynder til tiden i IT-virksomheden, og de holdes stående. Mødedisciplinen er af den grund strammet markant op, fortæller han.

Læs mere
Fold sammen
Siden 1998 har Dantec Dynamics gennemgået et større kulturskifte. IT-virksomheden i Skovlunde har især gjort noget radikalt ved mødekulturen, fortæller den administrerende direktør Kristian Askegaard. »Kulturskifte kommer fra toppen, og det irriterede mig, at vores møder sjældent startede til tiden.« Derfor indførte han den regel, at alle møder begynder på klokkeslet og at de foregår stående i et lokale, hvor der kun er pulte - ingen overheads og PowerPoint. Det har givet mere spontanitet og dynamik på møderne. Næste skridt er at indføre en mødefri dag om ugen. »Selvfølgelig med respekt for udenlandske gæster, men i hvert fald fri for interne møder, så der er tid til de mere tunge arbejdsopgaver.«Hvornår slår du øjnene op?

»Lige for tiden tyve minutter over seks - for at få noget ud af dagen. Ikke fordi jeg er specielt A-menneske, men når man kommer på arbejde lidt i halv otte, giver det en dejlig ro, uden møder og uden telefon.

Jeg har en hund, jeg lufter hver morgen, inden jeg går på arbejde og det er meget hyggeligt, selvom vejret indimellem kan være lidt tvivlsomt. Men det skal jo gøres, og det er en stille og rolig måde at komme i gang på ude i naturen. Nogle gange når jeg at blade avisen igennem - andre gange ikke.«Hvordan begynder din arbejdsdag?

»Den begynder med, at jeg går ind på nettet, både avishjemmesider og CNN, altså nyhedsmedier, og ser efter en blanding af generelle og faglige nyheder samt valutakursudvikling. Bagefter chekker jeg mine emails og går så i gang med de tungere opgaver, inden pulsen kommer i gang omkring mig. Det kan jeg kun anbefale.Hvordan håndterer du dine emails?

»Jeg er ved at komme af med en dårlig vane med at klikke ind, hver gang der kommer en warning. Det er faktisk meget forstyrrende, så jeg er i gang med lidt selvopdragelse, hvor jeg reducerer det til om morgenen, ved frokost, om eftermiddagen, ud på eftermiddagen og om aftenen. På den måde får jeg det ned i nogle blokke, og jeg tager selv alle mine emails.«Hvordan strukturerer du din arbejdsdag?

»Det er jo meget med at prioritere. Vi bruger Outlook, hvor man kan booke sig ind, og jeg laver løbende en oversigt over mine opgaver og prioriterer, samtidig med at jeg sørger for, at der er luft, så jeg kan tage mig af de problemer, der opstår i organisationen i løbet af en dag.«Hvor lang er din arbejdsdag?

»Meget varierende. Det kommer an på belastningen, og hvad der er af rejseaktivitet. Men det kommer ikke under 40 timer om ugen. 40 timer og mere.«Hvordan håndterer du stress?

»Det er jo et spændende område. Nu har jeg en relativ høj stress-tærskel, og stress er for mig ikke ensbetydende med at have travlt, men med at miste overblikket. Det bryder jeg mig bestemt ikke om. Hvis jeg kommer i den situation, plejer jeg at skrive mine opgaver ned. Bare det at få dem ned på papir giver allerede en stress-reduktion, for så kan man overskue det. Det handler også om at være til stede i nuet og bekæmpe de flyvske tanker«Holder du frokostpause?

»Altid. Det kan jeg ikke undvære. Jeg spiser i vores fælles kantine - på forskellige tidspunkter og ved forskellige borde - så jeg får snakket med så mange medarbejdere som muligt under uformelle forhold. Det giver et andet indtryk end det rent faglige.«Hvornår er du sammen med familien?

»Det er jeg resten af tiden, altså når jeg ikke arbejder. Jeg har to delebørn og en kæreste.«Hvilke fritidsinteresser har du og får du holdt ferie?

»Hus og have - og motion. Jeg løber lidt ind imellem, det giver ekstra overskud. Sidste år fik jeg en ny hobby, nemlig to'er kajak, og er der noget, der kan reducere stress er det at glide op og ned langs Øresundskysten. Det kan jeg anbefale. Det er skønt, især når man har lært ikke at kæntre. Ellers kan jeg godt lige at læse gode bøger - fag- og skønlitteratur, science fiction og bøger om personlig udvikling. Som hovedregel får jeg holdt fem ugers ferie - ikke altid - men det spænder relativt bredt, fra Bornholm, Kreta og til Australien. Og så bliver det til en skiferie indimellem.«Hvordan slutter din aften?

»Meget ofte med at læse et kapitel i en god bog i sengen. Det er en dejlig måde at slutte dagen på. Det er sjældent jeg ser TV. For tiden kan jeg tage to kanaler, DR og TV2, men jeg savner det ikke. Måske - senere - vil jeg få et større udvalg.«