Større økonomisk skel mellem danskere og indvandrere

Gabet mellem danskere og indvandreres disponible indkomster er vokset meget i løbet af de seneste 10 år. Det viser en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

I perioden fra 1991 til 2001 steg danskernes indkomst med 28.000 kroner, men i samme periode var væksten hos indvandrere fra mindre udviklede lande som Tyrkiet, Iran og Pakistan kun på 12.000 kroner. Udviklingen skyldes hovedsageligt, at danskerne har fået større afkast af deres formuer, siger økonom Mikkel Baadsgaard fra AE.

- Danskerne har i højere grad end indvandrerne haft glæde af prisstigningerne på boliger og stigende aktiekurser i 90'erne, forklarer Mikkel Baadsgaard.

AE's undersøgelse viser også, at der bliver større forskel på rig og fattig hos begge grupper. Men mens forskellen hos danskerne skyldes, at stigende huspriser har øget formuerne hos husejerne, så skyldes det øgede skel mellem indvandrerne, at flere er kommet i arbejde, og at mange af dem, der var i arbejde, har fået bedre job med højere løn. Det ser Mikkel Baadsgaard som en positiv udvikling.

/ritzau/