Større markedsandel bliver årets udfordring

Køkkenindustrien. Horn Bordplader A/S, underleverandør til køkkenindustrien, vil med nye produkter, flere sælgere og direkte eksport øge omsætning og resultat i et år, hvor køkkenindustrien venter mindre nedgang.

2008 bliver formentlig året, hvor den hjemlige køkkenindustri for første gang i lang tid må indstille sig på en mindre tilbagegang, men en af branchens underleverandører, Horn Bordplader A/S i Aulum mellem Herning og Holstebro, vil tackle udviklingen med introduktion af nye produkter, større fokus på salg og ny eksport. Markedsandele skal erobres, fastslår adm. direktør og storaktionær Carl Nielsen.

Hvordan er 2007 gået? - Det er gået særdeles godt.

Venter du et bedre eller dårlige resultat i 2008? - Jeg forventer helt klart et væsentligt bedre resultat. Vores indtjening i 2007 var præget af meget store investeringer.

Lancerer I nye produkter i 2008? - Ja. Først i det nye år er vi klar med bordplader i granit, men vi er også på vej med produkter i terrazzo, stål og corian.

Venter du øget omsætning? - Vi regner med at kunne øge omsætningen fra 60 til 80 mio. kr., og indtjeningen skal gerne være fire til fem gange større. Salgsstaben er blevet fordobler fra to til fire sælgere.

Hvad med konkurrencen? - Jeg forventer en konkurrence på linje med i år.

Har I investeringsplaner i 2008? - Det kan man næsten ikke undgå, men det kan jeg ikke sige noget konkret om. Vi investerer løbende, men der er jo ofte lange leveringstider på maskiner og udstyr.

Har I sparet på jeres omkostninger – hvor kan I rationalisere? - Vi har blandt andet hyret et konsulentfirma, der først og fremmest arbejder med kvalitet, leveringssikkerhed og effektivitet. Det arbejde har vi store forventninger til.

Har I behov for flere eller færre medarbejdere? - Det må tiden vise. Her og nu har vi ikke konkrete planer om hverken det ene eller det andet.

Hvad håber du mest for det kommende år? - At jeg kommer til at se en masse tilfredse kunder og en masse tilfredse medarbejdere. At alle har det godt.

Hvad frygter du mest? - En længevarende lavkonjunktur i byggeriet, som får forbruget til at bremse voldsomt op.