Stigende valutareserve peger mod rentefald

Danmarks valutareserve steg langt mere end ventet i december. Den stigende reserve baner vej for yderligere rentefald, vurderer bankerne.

Læs mere
Fold sammen
Danmarks valutareserve steg langt mere end ventet i december, og det baner vej for nye rentefald, vurderer bankerne. Valutakassen indeholdt ved udgangen af året 212,7 milliarder kroner mod 172,8 milliarder kroner i november.

I storbanken Nordea vurderer man på baggrund af tallene, at Nationalbanken igen er klar til at indsnævre renteforskellen til eurolandene med yderligere et kvart procentpoint. Man venter, at det vil ske den 15. januar i forbindelse med et rentemøde i den europæiske centralbank (ECB).

- Hvor vi venter, at ECB vil sænke renten fra de nuværende 2,5 procent til 2,25 procent. Hvis alt går vel, kan vi altså se frem til en ny rentesænkning fra Nationalbankens hånd på 0,5 procentpoint til 3,25 procent allerede i næste uge. Det vil være en god begyndelse på et år, som tyder på at blive ualmindelig vanskeligt for dansk økonomi, siger Helge J. Pedersen, cheføkonom i Nordea.

I løbet af december blev valutareserven forøget med ikke mindre end 39,9 milliarder kroner. Heraf er 23,4 milliarder købt i det åbne valutamarked, mens staten netto har optaget lån i udlandet for 16,5 milliarder kroner, noterer Danmarks Nationalbank.

/ritzau/