Sterling udfordrer SAS med lavpris-ruter

Fra den 11. marts begynder flyselskabet at flyve på ruten København/Oslo til priser fra 995 kr. t/r.

Det bliver på hverdage, at Sterling kommer til at flyve. Der bliver tre daglige afgange - morgen, middag (dog ikke onsdag) og aften fra mandag til fredag.

"Dermed udvider vi på ny de skandinaviske kunders mulighed for at flyve til lavpris. Tendensen i europæisk luftfart er, at lavprisselskaberne har fremgang. Sterling vil være Skandinaviens lavpris-ruteflyselskab, og nu supplerer vi vore mange ruter til Sydeuropa ved at introducere lave priser og god kvalitet mellem København og Oslo," siger administrerende direktør Johnni Overbye til RB-Børsen.

SAS' salgschef for agenter og turoperatører Niels-Henrik Hansen siger til rejsebladet Take Off, at man nok vil afvente situationen, men at SAS er selvfølgelig indstillet på at fastholde sine passagerer og kæmpe for at beholde dem.

Sterling vurderer, at ca. 2,2 millioner passagerer årligt rejser med fly mellem de to hovedstæder. Med tre daglige afgange venter Sterling en markedsandel på ca. fem pct. svarende til 110.000 passagerer. Sterling garanterer, at der på hver afgang sælges mindst ti billetter til den laveste pris på 995 kr. t/r.

Mange billetter vil kun koste et par hundrede kroner mere.

Ritzau