Sterling bag nye overenskomster

Lavprisselskabet Sterling har indgået aftaler om nye overenskomster med samtlige medarbejdergrupper. En styrkelse af vores konkurrenceevne, siger Sterling-direktør.

Alt imens SAS kæmper en desperat kamp for at få nye overenskomster på plads med sine medarbejdergrupper, har lavpriskonkurrenten Sterling fået nye aftaler på plads med samtlige sine medarbejdere.

Norskejede Sterling har indgået nye overenskomster med alle personalegrupper. For piloter og kabinepersonale, som udgør tre fjerdedele af de ansatte, medfører aftalerne, at antallet af arbejdsdage sættes i vejret med fem om året. Det svarer omtrent til 4.500 ekstra produktionsdage over de næste to år. Lønnen holdes i ro i år og hæves beskedent i 2005.

»Medarbejderne har vist stor ansvarlighed i forhandlingerne, og med de nye aftaler sikrer vi Sterlings konkurrencekraft. Sterling har engagerede medarbejdere, som ved, at lavpris betyder omkostningsbevidsthed i alt hvad vi foretager os. Denne virksomhedskultur er et af Sterlings stærkeste kort og betyder, at vi år for år kan øge produktiviteten,« siger adm. direktør Torben Anker Sørensen. Samtidig har Sterling ansat knap 200 nye medarbejdere som led i lavprisselskabets satsning på vækst og overskud.

En bedre aftale
Trods luftfartsindustriens alvorlige krise er det ifølge formanden for Sterling-piloterne, Stefan Rydström, lykkedes at lave en bedre aftale end den gamle.

I lyset af de svære tider har kabinepersonalet både måttet give og tage, oplyser de kabineansattes formand, Linda Christensen.

»Som forhandlere skal vi kæmpe for kollegaernes interesser, og vi har blandt andet opnået bedre forhold under barsel. Men vi er ikke blinde for udviklingen uden for virksomheden. ,« siger hun.

Sterling har desuden indgået overenskomster med jordpersonalet i form af funktionærer og teknikere. Aftalerne rummer beherskede lønstigninger. Samtlige aftaler er nu til urafstemning hos medarbejderne.