Stenrige saudiarabere under anklage for korruption køber sig til frihed

Læs mere
Fold sammen

Flere tidligere ministre og forretningsfolk i Saudi-Arabien slipper for at komme i fængsel på grund af korruption. De dømte, der indtil videre har været låst inde på luksushotellet Ritz-Carlton i Riyadh, har angiveligt købt sig til frihed ved at betale op mod 70 pct. af deres formuer.

Det skriver Financial Times.

Siden Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, indledte en omfattende antikorruptionskampagne for to måneder siden, er over 150 prinser, ministre og prominente forretningsfolk blevet tilbageholdt.

Hvis de vil nyde friheden igen, må de grave dybt i lommerne.

Det har Saudi-Arabiens tidligere finansminister Ibrahim al-Assaf og Saudi Telecom Companys tidligere administrerende direktør Saud al-Duwaish angiveligt gjort. Det vides ikke, hvor meget de to rigmænd har betalt, men regeringen har tidligere meddelt, at den tager imod likvider og andre aktiver.

Ifølge talspersoner, der er bekendte med sagen, befinder prins Alwaleed bin Talal sig stadig på Ritz-Carlton. Han skal betale mellem 6-7 mia. dollar for at blive lukket ud. Han har tilbudt at overføre aktier fra sit selskab Kingdom Holding Company, der er noteret på børsen i Saudi-Arabien, til regeringen.

Kingdom Holding har en markedsværdi på omkring 9 mia. dollar og ejer blandt andet dele af Citigroup, Twitter og Four Seasons Hotels and Resorts.

Landets rigsadvokat har udtalt, at regeringen håber på at kunne rejse omkring 100 mia. dollar i løbet af de næste par uger og derved undgå retssager.

/ritzau/FINANS