Stenhøjs ejer fyrer direktionen

Stenhøj-koncernens ejer venter for første gang i mange år underskud. Et generationsskifte og finanskrisen betød, at han selv blev topchef igen.

Læs mere
Fold sammen
Faldende bilsalg rammer Stenhøj koncernens produktion af autolifte til bilværksteder. Værkstederne holder igen med nye investeringer, selv om mange brugte biler skal en tur op på værkstedets lift.

Da produktion af autolifte er Stenhøj koncernens største forretningsområde, er der nu varslet 25-30 fyringer i Barrit, fortæller ejeren Leif Dyøe Nielsen. Han forudser røde tal på bundlinjen for indeværende år, hvilket er første gang i mange år i koncernen, der har en egenkapital på 86 mio. kr. Koncernomsætningen ventes reduceret væsentligt.

Men det er ikke kun finanskrisen, der kan mærkes i Barrit, hvor 200 af koncernens 600 medarbejdere har deres daglige gang. Sporene fra en nu fyret topchef er også med til at trække regnskabet for 2007/08 ned. Og det kan altsammen mærkes hos Stenhøjs underleverandører.

Men der er også lyspunkter. Stenhøjs produktion af hydrauliske pressere går udmærket. Koncernen leverer for eksempel computerstyrede bukkemaskiner til lastbilfabrikker, hvor de bukker chassisrammer.

- Det er et godt marked os, siger Leif Dyøe Nielsen, 70 år.

Egentlig gik han på pension for et par år siden som led i et planlagt generationsskifte. En ny administrerende direktør kom ind, og sammen med en gruppe ledende medarbejdere var det planen, at der skulle gennemføres et generationsskifte. Men sådan gik det ikke.

Nyt generationsskifte

Sidste sommer kunne Leif Dyøe Nielsen se, at det gik den forkerte vej med indtjeningen, selv om omsætningen steg. Der blev blandt andet givet for store rabatter. Og i efteråret blev den nye administrerende direktør og tre andre direktør fyret.

I en alder af 70 år gjorde Leif Dyøe Nielsen i november comeback som topchef i koncernen, der foruden autolifte og hydrauliske pressere også producerer trykluftkompressorer i Barrit. Derudover har Stenhøj et dansk serviceselskab.

I Tyskland producerer Stenhøj autolifte og delevaskere på to fabrikker og udfører også salg og service. Delevaskere vasker maskin- og motordele inden reparation. I England har koncernen 250 medarbejdere, hvoraf halvdelen sælger, designer og indretter komplette autoværksteder. Den anden halvdel udfører service over hele England.

- Vi er de største i England inden for salg og service af autolifte, men her er vi også ramt på salget. Dog ikke så hårdt som i Danmark, fortæller Leif Dyøe Nielsen.

Han har givet sig selv tre år som topchef og leder af koncernen. Tiden vil han blandt andet bruge til at planlægge et nyt generationsskifte.