Statsrevisorernes formand vil have flere undersøgelser

Selv om Rigsrevisionen i sin redegørelse om udliciteringen af de midt- og vestjyske togstrækninger konkluderer, at Trafikministeriet har haft "et velunderbygget grundlag" for at afvise DSB til fordel for Arriva, er det langt fra sikkert, at sidste punktum er sat i den politisk betændte affære.

Læs mere
Fold sammen
Statsrevisorerne skal onsdag mødes for at drøfte indholdet af Rigsrevisionens redegørelse, men allerede på forhånd lægger statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF) op til nye undersøgelser.

- Jeg synes, at der er ting, som bør gøres til genstand for yderligere undersøgelser. Man kunne for eksempel forholde sig mere direkte til, hvad DSB har vurderet, og hvilke forretningsmæssige forudsætninger, DSB har haft for at give det bud, som de har gjort. Rigsrevisionen har primært set på Trafikministeriets håndtering, men det var jo DSB, der udarbejdede buddet, siger Peder Larsen til Ritzau.

Statsrevisorerne træffer dog beslutning i fuld enighed, og derfor er det afgørende for formandens indstilling, at de fem andre statsrevisorer bakker op om forslaget.

- Det tjener vel i alles interesse, at man får sagen bredest mulige belyst. Vi ønskede en forholdsvis hurtig undersøgelse, og vi regnede med, at det ikke var nødvendigt at brede det mere ud.

Der har vi åbenbart ikke klart nok kunnet se, at det var nødvendigt at brede det mere ud. Jeg kan ikke garantere, at vi får et andet resultat, men jeg synes, det er interessant, fordi det er en problematik, som kan have betydelig interesse fremover. Det er jo næppe den sidste licitation, siger Peder Larsen.

Statsrevisoren understreger dog, at han ikke er utilfreds med Rigsrevisionens redegørelse.

- Jeg må jo notere mig, at rigsrevisor har skrevet, som han har skrevet, og det gør da indtryk. Men det er rigsrevisors konklusion - statsrevisorerne har ikke konkluderet endnu, siger han.

/ritzau/