Statoil styrker sig med opkøb af Jet i Norden

Kæmpehandel. Statoil har købt 274 benzinstationer i Skandinavien af ConocoPhillips. De betjente stationer mister terræn.

Statoil har med købet af 274 Jet-benzinstationer i Danmark, Norge og Sverige, heraf 72 i Danmark, styrket sin position på det voksende marked for ubetjente stationer.

Statoil er i forvejen leverandør af over 20 procent af landets olieforbrug, og de 72 Jet-stationer udgør en markedsandel på 7,4 procent oveni. Sælger af stationerne er ConocoPhillips. Parterne ønsker ikke at oplyse salgssummen, men etableringen af en ubemandet station koster typisk tre-fem mio. kr. plus grund.

- Jet-stationerne passer perfekt til vore stationer, idet de ligger på steder, hvor vi ikke er så stærke på automatmarkedet. Vi har i forvejen 306 stationer i Danmark, heraf 65 1-2-3-automatstationer, og kan med købet af Jet i højere grad møde udviklingen i kundernes forbrugsmønstre, siger PR- og kommunikationsdirektør Per Brinch, Statoil Danmark.

Danmark har omkring 900 betjente servicestationer og 1100 automatstationer, og Statoil har således haft en langt højere andel af de bemandede stationer, der har mistet terræn til de ubemandede.

Statoil, der på koncernniveau er fusioneret med Hydro og i Norge og Sverige hedder StatoilHydro, vil ikke ændre navnene på Jet-stationerne indtil videre, men de kommer formentlig i 2008 til at bære samme navn som i Norge og Sverige.

Handlen med ConocoPhillips er betinget af godkendelse fra EU's konkurrencemyndigheder, og det kan tage fra to til ni måneder.