Statens lønstigning holder trit med den private sektor

Lønstigningstakten i staten var på 3,4 procent i andet kvartal 2007 i forhold til sidste år, mens ansatte i kommuner og regioner steg med 2,8 procent.

De statsansatte kan glæde sig over, at de holder trit med den private sektor, når statistikerne måler lønstigningstakten for andet kvartal 2007.

I forhold til samme kvartal i 2006 har statens medarbejdere fået 3,4 procent mere ind på lønkontoen, og det er stort set som på det private arbejdsmarked, hvor lønnen er steget med 3,3 procent. Det viser onsdagens offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik.

Den største branchegruppe inden for de statsansatte er "statslig administration", hvor forsvaret og politiet også er med i beregningerne. Den gruppe steg med 3,5 procent. Ifølge Danmarks Statistik var lønstigningerne især påvirket af overenskomstmæssige lønstigninger.

I den kommunale og regionale sektor steg lønnen med 2,8 procent. Ansatte i gruppen "foreninger, kultur og renovation" høstede bedst med en lønstigning på 6,3 procent. I de sociale institutioner var stigningen nede på 2,4 procent.

/ritzau/