Stærk tysk økonomi tog et dyk

Der er pessimisme at spore blandt tyske eksperters forventninger til landets økonomi.

Den tyske økonomi klarer sig ikke helt så godt som tidligere, viser ZEW-indikatoren. Faldet hænger sammen med at Tyskland har performet dårligere i blandt andet bygge- og anlægsbranchen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskland har længe stået stærkt i et svækket Europa. Men i april faldt den såkaldte ZEW-indikator, som blandt andet giver et billede på, hvordan den økonomiske situation i Tyskland ser ud.

ZEW står for Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung og er et forskningscenter som analyserer alt fra finansmarkeder til konkurrencesituationen i de europæiske økonomier. Og indikatoren faldt altså med hele 12,2 point til 36,3. Eksperterne havde ellers spået 43, skriver E24.no.

»I bund og grund har de adspurgte eksperter været lidt mindre optimistiske i deres tro på den økonomiske situation, end de var for en måned siden,« siger Clemens Fuerst, chef for ZEW-instituttet i Tyskland til E24.no.

Nedgangen i indikatoren følger de svagere økonomiske tal, der er kommet frem over den sidste tid i både industri og bygge-anlægssektoren. Indikatoren baserer sig på en spørgeundersøgelse blandt 250 eksperter og institutioner om forventningerne til situationen nu og i fremtiden for både den tyske økonomi og for eurozonen.

Det nuværende niveau på 36,3 point er dog godt over ZEW-indikatorens historiske gennemsnit, som ligger på 23,5 point, skriver E24.no.

Ifølge Dow Jones er en række banker nu begyndt at tage de svagere data fra Tyskland til sig. I Barclays har det medført, at man har skåret vækstprognoserne for Tyskland til 1,7 procent årlig rate i første kvartal fra 2,4 procent.

Samme gør sig gældende for Commerzbank som skruede ned fra 1 procent til 0,5, trods ZEW-indikatoren i de to foregående måneder steg og i februar, marts og april nåede de tre højeste niveauer på indikationer gennem de sidste 24 måneder, skriver E24.no.