Stærk 2009-åbning for aktierne

Aktierne tager hul på 2009 med pæne stigninger. C20-indekset stiger godt to procent, og SAS-aktien ryger til vejrs på nye rygter om stærk flirt med Lufthansa.

Læs mere
Fold sammen
De danske aktier begynder 2009 på fornem vis med pæne stigninger. Investorerne har efter godt en times handel sendt de tyve mest handlede aktier i C20-indekset op med godt to procent. Øverst på årets første handelsdag ligger Lundbeck og William Demant.

Det er dog SAS-aktien uden for C20, der har mest luft under vingerne fredag formiddag med en stigning på næsten 14 procent.

Stigningen kommer efter, at Jyllands-Posten fredag skriver, at meget tyder på, at det skandinaviske luftfartsselskab snart bliver overtaget af den tyske gigant Lufthansa. I et interview med avisen udtrykker det tyske selskabs internationale direktør Karsten Bentz flyselskabets klare interesse for det skandinaviske marked.

Han afviser, at udtale sig om de aktuelle spekulationer om et salg af SAS til Lufthansa, men understreger, at Lufthansa generelt set er klar til en fusion.

- Vi ønsker at tage aktiv del i den konsolidering, som finder sted i europæisk luftfart, og det tema er et hyppigt emne på Lufthansas ledelsesmøder, siger Karsten Bentz.

/ritzau/