Stadig opbakning til lempelig pengepolitik i USA

Selv om der blandt medlemmerne af den amerikanske centralbank foregår en diskussion om, hvornår det vil være formålstjenligt at skrue lidt ned for de månedlige opkøb af stats- og boligobligationer, såfremt økonomien tillader det, bakker medlemmerne af Federal Reserve op om den lempelige pengepolitik.

Medlemmerne af Federal Reserve bakker op om en lempelige pengepolitik. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK WILSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fastslog chefen for Federal Reserves afdeling i Atlanta, Dennis Lockhart, mandag aften i et interview med Bloomberg Television. Dennis Lockhart er i øjeblikket ikke stemmeberettiget i FOMC.

»I den udstrækning, at markederne ser blandede signaler, er det ganske enkelt en afspejling af den debat, som foregår mellem kollegaer i Federal Reserves rentekomité (FOMC, red),« sagde Lockhart og fortsatte:

»Det store billede er, at enhver justering ikke er en større pengepolitisk skift.«

Spørgsmålet om, hvornår Fed begynder at trække i bremsen, har fået stor fokus, siden centralbankchef Ben Bernanke for fjorten dage siden udtalte, at banken inden for de næste møder kunne overveje en reduktion af obligationskøbene, hvis arbejdsmarkedet viser tydelige tegn på en vedvarende bedring.

Mandagens ISM-indeks, der overraskende faldt til indeks 49,0 i maj fra 50,7 i april, er ifølge Dennis Lockart et godt eksempel på, at nøgletallene fortsat er blandede.

»Jeg får stadig ikke et klart billede af en økonomi, der virkelig bevæger sig med et betydeligt momentum,« sagde han til Bloomberg Television og tilføjede:

»Jeg hælder mod at være lidt mere forsigtig og måske sige, at det til august, september eller senere på året ville være tid til at overveje at reducere opkøbene.«

Spørgsmålet kan ifølge Dennis Lockhart komme på dagsordenen på ethvert af disse møder.