Stabilt opsving i dansk turisme

Juni-vækst. 8,5 procent flere udenlandske overnatninger i Danmark i juni, og tendensen er fortsat i juli, viser nye tal. Især tyskerne er vendt tilbage.

Det drilske danske sommervejr tyder indtil videre ikke på at have jaget de udenlandske turister væk fra de danske strande.

Juni-overnatningstallene fra Danmarks Statistik viser en stigning på 8,5 procent i udenlandske overnatninger, hvorimod de danske er faldet med 3,2 procent. Samlet giver det en vækst på 2,4 procent.

Udsvingene kan delvis forklares med forskydninger i, hvornår tyskere og danskere holder ferie, men analytiker Kresten Rømer Laursen, VisitDenmark, tror ikke, det er hele forklaringen.

- Ganske vist har den folkerige delstat Nordrhein-Westfalen, der udgør 17 procent af de tyske gæster i Danmark, holdt ferie en uge tidligere, men jeg tror ikke, det er hele forklaringen på fremgangen. Tyskerne kommer i større tal til Danmark, og tendensen er en fortsættelse af den moderate stigning i tyske overnatninger i fjor. Det går bedre i Tyskland, og så stiger rejselysten, siger Kresten Rømer Laursen.

19 procent flere tyskereIsær feriehusene, der med afstand er tyskernes foretrukne overnatningsform, har mærket fremgang i juni.

Hele 19 procent steg antallet af udlejede uger til tyskere i forhold til samme måned året før, og en sammentælling af bookingerne hos de store feriehusudlejere pr. 30. juni viser, at fremgangen har holdt i den langt større feriemåned, juli. Her steg antallet af bestilte uger fra 40.200 til 45.700, en stigning på 14 procent.

- Vi konstaterer med glæde, at de tyske turister igen synes, at ferien skal leves i et dansk sommerhus. 2007 tegner til at blive et rigtig godt år, også set i lyset af de bookinger, der er for resten af året, siger direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening Johan Norden.

De danske overnatninger i feriehuse faldt i juni med ni procent, og det skyldes hovedsageligt, at skolernes sommerferie er skubbet en uge. Derimod oplevede hotellerne en vækst i danske overnatninger på otte procent og havde en samlet vækst på to procent i juni.

Halvår med dansk vækstÅrets første halvdel gav en samlet vækst i overnatninger på seks procent til 16,4 mio., og her stod danskerne for en stigning på otte procent til cirka ni mio. overnatninger og udlandet det halve, fire procent, til 7,4 mio. overnatninger.

Alle overnatningsformer har præsteret vækst i første halvår:

Hoteller 4,8 procent, camping 10,3 procent, vandrerhjem 10,3 procent, og feriehuse 6,0 procent.

Det dårlige julivejr er dog med til at afkøle især campingpladsernes forventninger til hele året.