Stabilisering i Kinas industrisektor

Såvel den kinesiske fremstillingssektor som serviceindustrien viser en stabilisering i september efter augusts nedadgående aktivitet. Det fremgår af de officielle PMI-data fra de kinesiske myndigheder, som blev offentliggjort torsdag morgen. Til gengæld opjusteres de private PMI-data for industrien.

Foto: STR.
Læs mere
Fold sammen

Den officielle PMI-aflæsning for fremstillingssektoren viser en marginal stigning til 49,8 i september fra 49,7 i august.

Samtidig viser PMI-aflæsningen for servicesektoren uændret 53,4 i september i den officielle opgørelse.

- Der er nogle positive tegn i produktion og efterspørgsel, efter at alle gennemførte pro-vækst initiativer er sket, men det er for tidligt at sige, at vi har set bunden. PMI viser stadig faldende aktivitet, og presset fra overkapaciteten er fortsat enorm for de fleste kinesiske industrier, siger økonom Liu Xuezhi fra Bank of Communications Co. i Shanghai til Bloomberg News.

Han betegner den samlede økonomiske vækst som "fortsat svag".

Den endelige opgørelse af PMI for fremstillingssektoren i Kina fra Caixin Media og Markit Economics giver en smule positivt nyt. Aflæsningen viser en stigning til 47,2 i september i forhold til den præliminære opgørelse, der viste 47,0.

Det er dog fortsat et fald i forhold til måneden før, hvor indekset viste 47,3.

Samtidig viser Caixin Media og Markit Economics' PMI-data for servicesektoren et fald til 50,5 i september fra augusts 51,5.

Den samlede PMI composite lander på 48,0 i september forhold til 48,8 måneden før.

- Kinas økonomiske omstilling kan komme til at tage længere tid, end hvad der hidtil er skønnet. Det nedadgående pres er der stadig, siger økonom Li Wei fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Bloomberg News.

De kinesiske finansielle markeder er lukket fra torsdag og en uge frem for at fejre den kinesiske nationaldag.