Stålværk er sat på standby

Forsinkelser plager stadig Elektrostålværket i Frederiksværk.

I august erklærede den nye ejer af Elektrostålværket i Frederiksværk, at produktionen ville komme i gang igen i november. Men det blev ikke i november, og nu står det klart, at der heller ikke bliver trykket på startknappen i december.

- Det er ikke afklaret endnu, hvornår vi kommer i gang. Selvfølgelig regner vi med at komme i gang i januar, men jeg tør ikke love noget, siger teknisk direktør hos Vorskla Steel Danmark A/S, Flemming Thomsen til Frederiksborg Amts Avis.

Årsagen til forsinkelsen er tekniske aftaler og forhandlinger, der endnu ikke er faldet på plads, og så mangler der stadig 50 medarbejdere på værket. Vorskla Steel skal i alt bruge 140 stålarbejdere, men det kniber altså med at få pladserne fyldt ud. Et samarbejde med det lokale Jobcenter og firmaet Mega-Flex, som rekrutterer arbejdskraft, har ikke hjulpet meget, oplyser Flemming Thomsen.

Mega-Flex har søgt efter folk blandt stålværksarbejdere i det tyske Ruhr-distrikt, og fik 10 ansøgninger fra stålarbejdere, der gerne ville arbejde i Frederiksværk. Men foreløbig er der ikke kommet nogle medarbejdere ud af det. Direktør i Mega-Flex, Kim Bang, regner dog med, at værket nok skal få fyldt de ledige pladser op.- Når først de er kommet i gang med produktionen vil det hjælpe noget, siger Kim Bang.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis /RB-Børsen