Stålkrise i Storbritannien kan koste 40.000 job

Den indiske stålgigant Tata Steel er i store økonomiske problemer i Storbritannien, og den lokale afdeling er meget tæt på konkurs. Dette kan samlet koste 40.000 job i den britiske stålindustri, hvilket har fået premierminister David Cameron til at kalde til krisemøde i regeringen.

Tata Steel. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL ELLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den britiske avis The Independent.

Konglomeratet Tata Steel taber i øjeblikket op imod 1 mio. pund om dagen på sin britiske forretning og har af den grund truet med at trække stikket så hurtigt som muligt fra landet.I øjeblikket har selskabet 15.000 ansatte i Storbritannien, men en rapport fra tænketanken IPPR har udregnet, at op imod 25.000 yderligere job hos blandt andet jernproducenter er direkte afhængige af stålgiganten.
Den britiske erhvervsminister, Sajid Javid, er på grund af krisen taget hjem fra en rejse i Australien, men har været stærkt kritiseret for ikke at deltage i en lobbyrejse til Indien sammen med flere fagforeninger for at gøre kur til Tata Steel.Ministeren har kaldt industrien vital for landet, men mener ikke at en nationalisering er løsningen.

Premierminister, David Cameron, der ligeledes er hastet hjem fra ferie, har indkaldt til krisemøde i regeringen, hvor udfaldet ventes at blive kortsigtet statsstøtte til Tata, selv om det skal ske inden for rammerne af EU's regler på området.

/ritzau/FINANS