Stålgigant vil fyre 50.000 ansatte

En af Kinas største stålproducenter, det statsejede Wuhan Iron and Steel, har planer om at skære arbejdsstyrken i ståldivisionen ned fra 80.000 til 50.000 ansatte.

En af Kinas største stålproducenter, det statsejede Wuhan Iron and Steel, har planer om at skære arbejdsstyrken i ståldivisionen ned fra 80.000 til 50.000 ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK

Fyringerne sker i forbindelse med, at Kina forsøger at reducere overkapacitet, da væksten i verdens andenstørste økonomi er gået ned i gear.

Det siger bestyrelsesformand Ma Guoqiang ifølge AFP.

»Omkring 40.000-50.000 ansatte må nok se sig om efter noget andet,« siger Ma Guoqiang til people.com.cn.

Den kinesiske regering har annonceret, at man har et mål om at skære i stålproduktionen med op til 150 mio. ton i løbet af fem år. Allerede nu kører Wuhan Iron and Steel på 70 til 75 pct. af sin kapacitet, siger bestyrelsesformanden.

Allerede i februar lød det fra officiel side i Kina, at omkring 1,8 mio. ansatte i kul- og stålindustrien kunne se frem til at miste arbejdet.

Prisen på stål er faldet på grund af nedgang i den globale vækst - og efterspørgsel. Både USA og EU, hvis egne stålindustrier er under pres, beskylder Kina for at underbyde priserne på det jernbaserede blanke metal.

Wuhan Iron and Steel så dagens lys tilbage i 1958. Ifølge World Steel Association var det Kinas femtestørste stålproducent i 2014, skriver AFP.