Stål-underverandør ekspanderer

Metal. Ib Andresens Industris selskab i Vejle fortsætter med at øge både omsætning og indtjening, ogi til næste år indvier de 9.000 nye kvadratmeter produktionslokaler på havnen i Vejle.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ib Andresen Industri A/S i Langeskov på Fyn har en guldfugl beliggende på havnen i Vejle i form af et datterselskab, som år efter år øger både omsætning og indtjening.

Ib Andresen Industri Vejle A/S har i de seneste år bidraget pænt til koncernens resultat, og det samme vil ske i år. Endnu er koncernregnskabet ikke offentliggjort, men selskabet på Vejle Havn har netop offentliggjort et rekordregnskab.

Vejle-datterselskabet bearbejder kraftige metalplader på op til 15 millimeters tykkelse, især coilklipning med sakseklipning og flammeskæring.

Det vil sige, at man på havnen i Vejle fra stålværker i hele Europa modtager kæpestore metalruller, de såkaldte coils, som ankommer med skib, og som hver vejer op til 30 ton.

Udvider kapacitetDet går så godt, at virksomheden netop nu er ved at udvide produktionskapaciteten fra de nuværende 20.000 kvm. med yderligere 9.000 kvm. i en helt ny bygning, hvor tidligere Tulipslagteriet lå.

I denne bygning installeres en maskine, som er i stand til at bearbejde tyndere, men hårdere metaltyper.

- Vi er udelukkende en underleverandørvirksomhed, som ingen færdigvareprodukter har, og derfor ved kunderne og har stor tillid til, at vi i modsætning til nogle af vore udenlandske konkurrenter satser på at gå ud og tage deres kunder, siger direktør Peter Lornezen.

- Vi leverer kun til kundeønsker, og vores kunder er grossister i ind- og udland samt stålværker i Skandinavien og Europa, og vi klipper for dem til specifikke kunder.

Peter Lorenzen betegner beliggenheden tæt ved kajkanten i Vejle som afgørende for virksomhedens fremtidige drift, hvor det vigtigt, de store mængder af tung jern og stål kan sejles ind i stedet for at skulle transporteres på landevejene.

Årsagen til årets flotte resultat er ifølge direktøren en næsten maksimal udnyttelse af kapaciteten, og at medarbejderne har ydet flot indsats. Den direkte eksportandel ligger efter hans skøn på omkring 50 procent, godt og vel.

Peter Lorenzen føler sig helt tryg ved, at kommunalpolitikerne i Vejle ikke som så mange andre steder i danske havnebyer vil lægge hindringer i vejen for aktivitet og yderligere udvidelser. Havnen i Vejle planer om at udvide Sydkajen yderligere, så der ad åre bliver plads til flere udvidelser af virksomheden, hvis der skulle bliver brug for det.