Sportslig nedtur vejer på regnskab fra Parken

Foldboldklubben FC Københavns skuffende sportslige resultater trækker ned i Parken Sport & Entertainments regnskab for første kvartal. Regnskabet reddes dog i land af Parkens øvrige aktiviteter.

Læs mere
Fold sammen
Parken Sport & Entertainments regnskab for første kvartal præges af fodboldklubben FC Københavns sportslige nedtur og manglende kvalifikation til Champions League. Også FCK Håndbolds herrer har en andel i, at indtjeningen fra sportsaktiviteterne blev lavere end ventet.

Til gengæld har Parken, der udover ejerskabet af FCK også bestyrer Danmarks nationale fodboldstadion, fingrene nede i så mange andre aktiviteter, at resultatet før skat i det finansielle første kvartal alligevel steg 15 procent til 16,4 mio. kroner. Det fremgår af en kvartalsmeddelelse til Fondsbørsen.

Blandt andet feriestedet Lalandia, der er beliggende ved Rødby på Lolland og som Parken overtog i januar i år, er med til at redde billedet for adm. direktør Flemming Østergaard.

Succes udenfor banen
FC København blev i august smidt ud af kvalifikationen til Champions League, da holdet tabte 0-5 hjemme til NK Gorica fra Slovenien. I den hjemlige Superliga ligger fodboldklubben i øjeblikket på en femteplads, 16 point efter nummer et, ærkerivalerne fra Brøndby.

Flemming Østergaards succes udenfor banen betyder, at Parken fortsat kan fastholde sine forventninger om et helårsresultat før skat på 40 til 45 mio. kroner.

Forventningerne bliver blandt andet holdt oppe af, at stadionet skal udlejes til showet »Once upon a time,« der afholdes i april næste år i forbindelse med H.C. Andersens 200 års jubilæum. Showet forventes at blive sendt til over en milliard TV-seere jorden rundt.

Parkens hidtidige regnskabsmæssige præstationer fik i kvartalet et skulderklap af Lønmodtagernes Dyrtidsfond, der valgte at øge sin beholding af aktier i Parken. Fonden, der administerer opsparede midler for omkring 1,3 millioner danskere, løftede ejerandelen af Parken til 27,6 procent.

Aktien er steget næsten 30 procent i år.www.parken.dk