Spillerindkøb koster Parken

Indkøb af spillere til FC København er med til at give Parken Sport & Entertainment underskud i årets første seks måneder.

Læs mere
Fold sammen
Selskabet bag FC Københavns danske mesterhold i fodbold, Parken Sport & Entertainment, er løbet ind i et underskud i årets seks første måneder på 25 millioner kroner. Det viser halvårsregnskabet fra det børsnoterede selskab.

En del af underskuddet skyldes indkøb af spillere - heriblandt angriberen Dame N'Doye og midtbaneprofilen Martin Vingaard - hvilket påvirker bundlinjen negativt med 37,4 millioner kroner, hvor indkøb af spillere i samme periode året forinden blot kostede 6 millioner kroner.

Da det også har knebet med de finansielle poster med et minus på 47,5 millioner kroner, er det endt med et underskud på 25 millioner kroner mod et overskud året forinden på 57,4 millioner.

- Vores ekspansion og den sportslige oprustning i FC København aftegner sig naturligvis i regnskabet i form af øgede finansielle omkostninger og stigning i transferudgifterne. Derfor er det betryggende, at vi øgede omsætningen på samtlige forretningssegmenter. Samtidig har FC København så rigeligt indfriet de sportslige forventninger med at vinde "The Double" og efterfølgende kvalificere sig til et europæisk gruppespil, så vi har bestemt belæg for den forsigtige optimisme på både kort og lang sigt, siger koncernchef Dan Hammer i en pressemeddelelse.

For hele 2009 venter Parken Sport & Entertainment dog et positivt resultat.

/ritzau/