Spekulation sender TK på rutsjetur

Formodninger om snarlig afklaring af kriseramte TK Developments fremtid fører til store udsving i aktiekursen.

Det kriseramte ejendomsudviklingsselskab TK Developments aktie er på bare to dage steget 37 pct. til 26 kr.

Det sker på fornyet spekulation blandt småinvestorer om, hvorvidt der snart kommer en afklaring på selskabets likviditetskrise. Først og fremmest ved, at kapitalstærke investorer kommer med et købstilbud på selskabet, der har opført et hav af butikscentre i blandt andet Østeuropa.

Først lige før jul turde det tyske ejendomsinvesteringsselskab, Commerz Grundbesitz-Investmentgesellschaft »indrømme«, at det i foråret 2003 havde købt TKs halvdel af megacenteret Field's i Ørestaden for halvanden milliard kr. En handel, der i månedsvis havde været betinget af, at 80 pct. af butiksarealet var udlejet, og som betyder, at TK Development kan nedbringe sin voldsomme korte gæld betydeligt, når tyskerne overtager andelen.

Siden er 100 pct. af Field's blevet udlejet - med store huslejerabatter til de sidst ankomne. Også det har været med til at trække kursen op.

På websitet Euroinvestor har debatten om TK floreret lystigt de seneste par dage. Nogle debattører advarer kraftigt mod TK og betegner den som en ren lottokupon.

Andre har store forhåbninger om, at TK kommer ud af likviditetskrisen, så de kan høste deres andel af de store ejendomsbesiddelser.

Med de sidste par dages kursstigninger har TK-aktien indhentet næsten halvdelen af kursfaldet fra TKs seneste nedjustering i oktober.