Spekulants konefinte ender i personlig konkurs

Ekskonen til den fallerede ejendomsspekulant Martin Klüts er begæret personligt konkurs. Det er en følge af, at hun tabte en sag til Klüts' kuratorer og skal betale cirka 25 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anja Klüts fra stutteriet Bregnerødgaard er begæret personlig konkurs af boet efter Ejendomsselskabet Sandgården - et selskab som eksmanden og storkunden i Forstædernes Bank Martin Klüts krakkede med i sommeren 2008.

De tre kuratorer i Sandgårdens bo fik i december rettens ord for, at en favorabel ejendomshandel og to luksusbiler - en Porsche Cayenne og en Mercedes - i virkeligheden var gaver fra det krakkede selskab til Anja Klüts, hvilket udløste et erstatningskrav på knap 25 millioner kroner samt regningen for sagsomkostningerne.

Det har tilsyneladende været for stor en byrde for Anja Klüts, hvorfor boet i fredags begærede hende personligt konkurs.

Sandgårdens kuratorer har allerede foretaget arrest i det kendte stutteri Bregnerødgaard, som tidligere var ejet af Elsass-familien, men de er langt fra tilfredse endnu.

Ransagninger på vej

Mens kuratorerne med retssagen, konkursbegæringen og den tinglyste arrest i stutteriet har sikret værdierne, mangler endnu politiets efterforskning.

Netop gaverne til ekskonen blev for over et år siden meldt til Københavns Politi, der undersøger Martin Klüts for både skatte- og skyldnersvig. Kuratorerne ser nu frem til, at politiet laver ransagninger hos de involverede i sagen.

- Jeg vil meget gerne have en fornemmelse af, hvad der er sket med de 25 millioner kroner, siger Boris Frederiksen, advokatkontoret Poul Schmidt, der er kurator for Sandgården ifølge Børsen.

Politiet tager stilling til den konkrete sigtelse de kommende måneder.