Sparemål nået i SAS

De nye overenskomstaftaler mellem SAS-koncernen og de forskellige personalegrupper betyder, at det økonomisk trængte luftfartsselskab når sit sparemål på 14 milliarder svenske kroner i 2005.

Fire nye SAS-selskaber, symboliseret ved fire haleror i Stockholms Arlanda-lufthavn en snefyldt morgen. Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
- Det er lykkedes os at nå de påkrævede besparelser, og takket være ansvarlige fagforeninger har vi nu forudsætningerne for at blive Europas mest konkurrencedygtige koncern, siger SAS' koncernchef Jørgen Lindegaard.

SAS orienterede onsdag morgen Fondsbørsen om overenskomstresultaterne og deres betydning for SAS' sparemål. Og det er tilsyneladende lykkedes at finde de to milliarder svenske kroner, som ledelsen ville have de 33.000 ansatte til at bidrage med i form af barberede overenskomster.

Læs SAS pressemeddelelse

SAS' ledelse behandlede resultaterne på et ekstraordinært bestyrelsesmøde tirsdag aften, mens flere faggrupper endnu forhandlede på højtryk om nye overenskomster med krav fra ledelsen om lavere løn og længere arbejdstid. Først onsdag morgen lykkedes det at nå til enighed med piloterne.

Bestyrelsen har besluttet at dele SAS op i selvstændige nationale selskaber under SAS-koncernen og at udskille de interkontinentale ruter som et selvstændigt forretningsområde.

/ritzau/