Spar penge på aktiehandel

Noter: Forstædernes Bank er det sidste sted, man skal handle aktier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De er alt for dyre, viser en prissammenligning, som månedsmagasinet Penge & Privatøkonomi har gennemført hos 19 banker og internetmæglere. »Forstædernes Bank har, skarpt forfulgt af Danske Bank og BG Bank, de højeste priser, ligegyldigt hvor ofte man handler, og hvor meget man handler for,« hedder det i analysen - også selv om man handler via netbank. De billigste i undersøgelsen er E-Trade Bank, Nordnet og Saxo Bank.

Nyt tilbud fra Tyskland

Danske Invest følger efter Sydinvest og Egnsinvest og sender en afdeling med tyske aktier på markedet. Afdelingen introduceres 12. juni, og tegningsperioden løber til 30. juni. Private, som har sat penge i Sydinvest afdeling Tyskland eller Egnsinvest afdeling Tyskland, har endnu ikke haft det store held. Sydinvest afdeling Tyskland var forleden nede i kurs 93, efter den startede over kurs 100, så det er ind til videre kun Sydinvest selv, der har tjent på det.

Klimax på Dansk AMP

Dansk AMP er en internetbørs, hvor private investorer kan handle med aktier i mindre og mellemstore virksomheder, og snart kommer et selskab mere på denne børs. Etiketvirksomheden Klimax udbyder i hvert fald 35.000 aktier á 100 kroner på Dansk AMP i perioden 29. maj til 9. juni 2006. Aktierne udbydes i offentlig emission til kurs 300. Provenuet på cirka 10 millioner kroner skal anvendes på opkøb. Klimax har en omsætning på 110 millioner kroner, godt 70 medarbejdere og et budgetteret overskud på 8,7 millioner kroner. Klimax fremstiller årligt seks milliarder selvklæbende etiketter, og de udgør 80 procent af omsætningen.

Aktieuroen fortsætter

Aktier fra Brasilien, Rusland, Thailand, Indien, Kina, Tyrkiet og den slags steder er på vej ned. Danske Bank peger således i en analyse på, at uroen på de såkaldte emerging markets vil fortsætte: »Med udsigt til mere afdæmpet global vækst i andet halvår og en fortsat stram pengepolitik fra de større centralbanker er udsigterne ikke lyse for emerging markets,« konkluderer Danske Bank. »Vi venter derfor yderligere og nye kursfald i den kommende tid,« hedder det videre.

Udstoppet struds på auktion

Var det noget med en 2,30 meter høj, udstoppet struds? Det var der en hel del, som syntes, da der forleden på Lauritz.com blev solgt en sådan fætter for intet mindre end 26.000 kroner. Vurderingen var kun sat til 12.000 kroner, så der var nærmest kamp om det store fugledyr med lang hals. Hvad dyret skal bruges til, kan der kun gættes på, men måske er det en dyrehandler eller et turistbureau, der mener at kunne få gavn af den særprægede fugl.