Spansk femårig rente i laveste niveau i otte år

Investorernes appetit på at investere i spanske statsobligationer er i fortsat bedring og afspejler stigende forventninger til landets økonomiske udvikling.

Foto: GERARD JULIEN

Rentespændet mellem den toneangivende 10-årige spanske og danske statsobligation er det sidste halvandet år faldet til 211 basispoint fra næsten 650 basispoint i juli 2012. Rentespændet kan stå foran en yderligere indsnævring, vurderer en analytiker.

- Situationen i eurozonen er stabiliseret, og kreditudsigterne for Spanien og Italien er blevet forbedret. Det er vurderingen i markedet, at deres rentespænd (til de øvrige eurolande, red.) kan indsnævres yderligere, siger Owen Callan, som er analytiker hos Danske Bank i Dublin, til Bloomberg News.

Den 10-årige spanske rente krydsede onsdag formiddag lige akkurat under 4 pct. efter et fald på 3 basispoint. Til sammenligning ligger den 10-årige danske rente på 1,89 pct. Den 5-årige spanske rente var onsdag formiddag nede at runde 2,52 pct., hvilket er det laveste niveau siden september 2005.