Spaniere tager mindre i Disneyland

Disneyland i Paris oplevede fald i omsætningen i forlystelsesparken i første kvartal af regnskabsåret 2012/13, da krisen har givet færre gæster.

Foto: THOMAS SAMSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Disneyland i Paris oplevede fald i omsætningen i forlystelsesparken i første kvartal af regnskabsåret 2012/13, da krisen har givet færre gæster. Specielt spaniere er holdt op med at besøge Disneyland, skriver selskabet i sit regnskab.

Omsætningen i forlystelsesparken faldt til 179 mio. euro i kvartalet fra 180,2 mio. kr. i samme periode sidste år. Antallet af besøgende faldt med 2 pct., mens det gennemsnitlige forbrug per gæst steg med 1 pct.

- Faldet i antallet af gæster opstod hovedsageligt grundet færre gæster fra Frankrig og Spanien delvist opvejet af flere gæster fra Holland og Storbritannien, skriver Disneyland.

Den samlede omsætning steg til 327 mio. euro mod 318,9 mio. euro grundet øget omsætning på hoteller og en omsætning på ejendomsudvikling på 6,3 mio. euro.

- Vi føler fortsat effekten af den brede økonomiske nedtur i Europa og gennemsigtigheden på kort sigt er lav. Den underliggende forretning er stærk og vi har fuld tillid til vores evne til at drive forretningen mod vedvarende vækst, skriver Philippe Gas, administrerende direktør for Euro Disney.