Spanien afslører planer om tredje græsk redningspakke

Den spanske økonomiminister, Luis de Guindos, udtalte mandag, at forhandlinger om en tredje redningsplan for Grækenland er påbegyndt til en værdi mellem 30 og 50 mia. euro.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS.
Læs mere
Fold sammen

Den spanske økonomiminister, Luis de Guindos, udtalte mandag, at forhandlinger om en tredje redningsplan for Grækenland er påbegyndt til en værdi mellem 30 og 50 mia. euro. Ingen andre parter har bekræftet de igangsatte forhandlinger.

Det skriver Financial Times.

Guindos fastholder, at Grækenland ikke forlader euro-samarbejdet og er afhængig af europæisk solidaritet. Ingen andre eurogruppe-lande bekræfter, at forhandlinger skulle være påbegyndt, selvom det længe har været forventet nødvendigt.

Ministerens udtalelser om en mulig tredje redningsplan kommer efter en weekend markeret af verbale angreb mellem Grækenland og eurogruppen. I Grækenland er redningspakkerne et omstridt samtaleemne, og landets premierminister, Alexis Tsipras, insisterer på, at landet ikke behøver en tredje aftale.

I lørdags anklagede Tsipras Spanien og Portugal for at føre anti-græsk politik i Europa for at underminere den nye regerings reformer. Dette fik begge landes regeringer til at appellere til EU, og den tyske regering kritiserede de græske kommentarer for at føre til intern splid i eurogruppen.

Spanien har efter den nye græske regerings indtræden brudt med det traditionelle sydeuropæiske sammenhold og støttet Tysklands europæiske sparepolitik. Den spanske konservative regering har været foruroliget over det græske venstreorienterede og nationalistiske regeringspartis popularitet, skriver Financial Times.