S&P løfter rating for cypriotisk gæld og spanske udsigter

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's (S&P) har fredag løftet ratingen for Cyperns gæld og hævet udsigterne for Spaniens kreditvurdering, så den ikke længere er under overvejelse for en nedgradering.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Cypern har fået sin langsigtede rating løftet til "B-" fra "CCC+", hvilket vil sige, at gælden nu ikke længere vurderes at være forbundet med betydelige risici, men nu "kun" er højest spekulativ. Den kortsigtede rating er desuden hævet til "B" fra tidligere "C". Begge ratings er med stabile udsigter.

- Opgraderingen reflekterer vores opfattelse af, at den umiddelbare risiko i forhold til implementeringen af Cyperns program og dermed en fuld og rettidig betaling af gældsforpligtelserne ser ud til at have aftaget. De stabile udsigter reflekterer vores vurdering af, at de implementeringsrisici, som forestår, i takt med at Trojkaens treårige program nærmer sig sin afslutning, er i balance med det opadgående potentiale fra Cyperns økonomi, skriver S&P.

I forhold til Spanien oplever S&P en forbedring i landets eksterne position i takt med en gradvis bedring af økonomien. Kreditsituationen stabiliserer sig, mener S&P, der henviser til budgetmæssige og strukturelle reformer, ligesom udviklingen understøttes af den politiske linje i eurozonen. Dermed ændres udsigterne for Spaniens langsigtede rating på "BBB-" og den kortsigtede rating på A-3 til "stabile" fra "negative".

- De stabile udsigter inkorporerer vores opfattelse, at Spaniens kreditmatricer stabiliserer sig, og at vi på nuværende tidspunkt ser mindre end en tredjedel sandsynlighed for, at ratingen sættes op eller ned over de næste to år, skriver S&P.

/ritzau/FINANS