Sorte skyer over Topdanmark

Vejret sætter spor på forsikringskoncernen Topdanmarks regnskab. Mange skader efter vejr og vind får selskabet til at sænke forventningerne til årsresultatet.

Regnen pisker ned over Forsikringskoncernen Topdanmark. Skader efter vejr og vind koster så meget på bundlinjen, at Topdanmark må sætte forventningerne ned til 2007-overskuddet. Også uro på aktiemarkederne har kostet.

Ledelsen venter et nettooverskud på 1,2-1,3 milliarder kroner og en vækst i præmieindtægterne på 1 procent. Der var tidligere ventet overskud mellem 1,3-1,4 milliarder kroner.

Vejrskaderne har været på omkring 125 millioner kroner brutto og 75 millioner kroner efter refundering fra genforsikringsselskaber.

Kursfaldet har kostet Topdanmark 105 millioner kroner på tab på kreditobligationer på resultatet efter skat, mens aktieafkastet ligger omkring 50 millioner kroner lavere. Konkurrencen koster på præmiesiden, og det er forklaringen på den svage præmievækst i år.

Topdanmark har ifølge RB Børsen tabt omkring 300 millioner kroner i indtægter som følge af lavere præmier på bilforsikringer og arbejdsskader.

/ritzau/