Sommertid for aktiehandel

Private handlede flere obligationer, men færre aktier i juli, viser nye tal.

Læs mere
Fold sammen
Private har handlet flere obligationer i sommermåneden juli. Derimod har interessen for sælge eller købe både aktier og investeringsforeninger været ret sløv og præget af en almindelig lav sommeraktivitet i juli.

Det viser en optælling fra Værdipaircentralen (VP), der dækker det totale antal handler på Københavns Fondsbørs.

Administrerende direktør Jens Høyer fra E*Trade Bank nikker genkendende til det billede.

»Vi har mærket, det har været sommerferie, men aktiviteten for handel med aktier hos private har været større end sidste år,« siger han.

Jens Høyer tilføjer så, at stadigt flere danskere er begyndt at handle amerikanske aktier gennem deres systemer. Det kan ske direkte på det amerikanske marked til en kurstage på bare 11 dollar som minimum. Og så får man adgang til et marked, der virkelig er musik i, med superlikvide aktier, der ofte præges af voldsomme op- og nedture.

Et dyk på 35 procent
Men omsætningen af aktier herhjemme i juli blev tæt ved 115 mia. kr. målt i værdi, som var fordelt på 232.000 handler. Det er et dyk på hele 35 pct. i forhold til måneden før. Handelen med obligationer viste til gengæld en lille fremgang i omsætningen i forhold til juni på to pct. Også antallet af handler med obligationer steg i juli til 104.000, og det var især private, der handlede mere, oplyser VP. De udførte 20.000 handler i juli - 5.000 mere end måneden før. Handlen med investeringsforeninger var ligesom aktierne lavere i feriesæsonen. Omsætningen for juli 2004 rundede 17 mia. og blev dermed årets laveste.