Sommerhuset koster nu én million kroner

Der skal gribes dybt i lommen, hvis man vil købe et sommerhus. Priserne stiger efter introduktionen af afdragsfrie lån. Gennemsnitshuset koster nu over én million kroner.

Læs mere
Fold sammen
For første gang nogensinde koster et gennemsnitligt sommerhus over én million kroner. Ifølge Nyboligs opgørelser steg priserne på sommerhuse med ikke mindre end 11 pct. i sidste kvartal af 2003, hvilket fik den gennemsnitlige stykpris for et sommerhus op på 1.007.788 kroner.

»Vi har i fjerde kvartal 2003 solgt 26 pct. flere sommerhuse i forhold til året før,« siger Jesper Elle, pressechef i Nybolig. Han mener, at de afdragsfrie lån lokker mange købere til sommerhusmarkedet.

Realkredit Danmark sporer også en positiv tendens - dog langt fra med så store stigninger som registreret af Nybolig.

»Priserne er i løbet af hele 2003 steget fem til ti procent. Det er et marked med meget forskellig prisudvikling,« siger Jacob Nielsen, seniorøkonom i Realkredit Danmark.

Jens Christian Nielsen, cheføkonom i BRFkredit, har samme forbehold.

»Sommerhuspriserne stiger mere i Vestsjælland end i det nordsjællandske, hvor det virker, som om prisen på fritidshuse har nået toppen i denne omgang og først vil stige, når væksten i den globale økonomi atter sætter sine spor på erhvervslivet, beskæftigelsen og i sidste instans boligmarkedet,« siger han.