Sømandsgidsler er frigivet

Udenrigsministeriet oplyser, at de fem danske gidsler om bord på Danica White er frigivet. Der indkaldes til pressemøde klokken 19:00.

Mareridtet er slut for fem danske søfolk, der siden 1. juni har været gidsler om bord på det danske fragtskib "Danica White".

Søfolkene på det kaprede danske skib ud for Somalias kyst blev klokken 16.25 dansk tid frigivet af de somaliske pirater. De pårørende er underrettet, oplyser Udenrigsministeriet.

De fem danske søfolk har været piraternes gidsler siden den 1. juni, hvor skibet blev kapret på vej fra Dubai til Mombassa med en last af entreprenørmateriel.

Efter frigivelsen blev "Danica White" modtaget af den franske korvet "Blaison", der siden 14. august har haft repræsentanter fra Udenrigsministeriet og Søværnets Operative Kommando om bord. De fem frigivne besætningsmedlemmer vil blive lægeundersøgt på korvetten, der eskorterer Danica White til sikker havn.

Kapringen har været meget belastende for søfolkene, men efter omstændighederne har de godt, oplyser Udenrigsministeriet.

/ritzau/