Søfartens Ledere frygter for dansk søfart

Rederiet Torm har fået dispensation til at ansætte 50 indiske skibsfører. Det er et farligt skråplan for dansk søfart, advarer Søfartens Ledere.

Det skal være danske skibsførere, der sejler danske skibe. Ellers kommer dansk søfart i fremtiden til at mangle kvalificeret arbejdskraft på land, advarer skibsofficerernes organisation, Søfartens Ledere.

- Det skyldes, at landjob ofte varetages af søofficerer, der er gået fra borde. Og hvis ikke der er kvalificeret arbejdskraft, bliver rederierne tvunget til at flytte ud af landet, siger Jens Fage-Pedersen, formand i organisationen.

Kritikken kommer i kølvandet på, at Søfartstyrelsen tidligere på måneden gav rederiet Torm tilladelse til at ansætte 50 indiske skibfører på 20 nye skibe, som rederiet havde købt. Ifølge Søfartstyrelsen havde Torm svært ved at finde danskere, og inderne arbejdede i forvejen på skibene.

- Problemet er, at man har givet tilladelsen uden at kræve, at Torm først forsøger at skaffe danskere til skibene, siger Jens Fage-Pedersen.

/ritzau/