Smykker forgylder Kasi-familien

Finanskrisen er gået let hen over Brøndby-storsponsoren Jesper Nielsen og resten af hans familie, der ejer det hastigt voksende smykkefirma Kasi.

Fodboldklubben Brøndby har god grund til at holde fast i storsponsoren Jesper Nielsen, der ejer virksomheden Kasi Group.

Familien Nielsens private firma Søndervangsvej 20 Holding viser således et overskud på godt 49 mio. kr. før skat i 2008.

Det positive resultat og fremgangen i Kasi, der mest kendt som hovedsponsor for bronzemedaljevinderne fra Brøndby, generelt betyder samtidig, at Jesper Nielsen og konen Anette Nielsen har fået udbetalt udbytte på 10 mio. kr. sidste år.

Samtidig er virksomhedens egenkapital nu øget fra 50 til 81 mio.kr., og selv betegner familien resultatet for ”tilfredsstillende” i årsrapporten samtidig med, at man understreger, at også 2009 vil byde på en lignende millionindtjening.Flyttede til Tyskland

Kasi Group lever af at sælge firmaet Pandoras smykker på hovedsagligt det tyske marked, og Jesper Nielsen forlod således også Danmark til fordel for vores naboer mod syd sidste år.

I samme ombæring gav Jesper Nielsen 65 ansatte besked på, at de havde valget mellem at flytte med til selskabets nye hovedkvarter i Hamborg eller lede efter et nyt job.

Beslutningen om at flytte firmaet til Tyskland, skulle ifølge Jesper Nielsen ses som et ønske om at omme tættere på Kasis hovedmarked, men dengang understregede smykkedirektøren, at firmaet fortsat havde planer om at være storsponsor for den blågule klub på Vestegnen.

Blander sig i Brøndby

I rollen som betydningsfuld storsponsor har Jesper Nielsen ikke været bleg for at blande sig i den igangværende ledelseskonflikt i Brøndby, der har resulteret i, at direktør Hermann Haraldsson blev fyret forrige mandag, hvorefter finansdirektør Palle Nordahl kort efter også forlod klubben.

- Det her ser mærkeligt ud, og jeg undrer mig over at Palle Nordahl nu har valgt at forlade Brøndby. Vi mister et stort talent, og det tyder desværre på, at Brøndby er en klub i opbrud. Det er alvorligt det her, og det ville det være for alle selskaber, sagde Jesper Nielsen til Business.dk fredag d. 24. juli kort efter, finansdirektøren havde forladt den tidligere mesterklub.