Små virksomheder i Storbritannien advarer: Der mangler informationer om EU

Mere end halvdelen af mindre britiske forretningsdrivende føler, at de ikke har fået nok information om implikationerne for dem ved at landet enten forlader eller forbliver i EU.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: YVES HERMAN

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Foreningen for ejere af små selskaber, FSB, der har lavet undersøgelsen, mener, det er afgørende, at informationsunderskuddet bliver taklet, da det ellers vil kunne føre til stemmer, der ikke er i selskabernes interesse.

- Små virksomheder vil kende de praktiske konsekvenser af et eventuelt ja eller nej, der kan påvirke deres virksomhed. Nu da datoen er kendt (for afstemningen, red), er det "klar til kamp" for begge sider af debatten, siger Mike Cherry, politisk chef for FSB, til The Telegraph.

Undersøgelsen oplyste desuden at omkring fire ud af ti er usikre og kunne blive overtalt til både et ja eller et nej ved folkeafstemningen, der er blevet sat til afholdelse d. 23. juni.

De primære emner, der vækker særlig bekymring blandt de britiske forretningsdrivende, er EU-sagsbehandling, arbejdskraftens frie bevægelighed og omkostningerne ved medlemskab og handel med andre EU-lande.