Slut med frisk økologisk brød i Føtex og Bilka

Efter tre års forsøg med at sælge friskbagt økologisk brød til samme pris som almindeligt brød har Dansk Supermarked måttet sande, at forbrugerne ikke er interesserede.

Salget af økologisk brød er gået så ringe, at bagermestrene i landets godt 50 Føtex og Bilka forretninger fra nytår er holdt op med at bage økologisk brød, oplyser Dansk Supermarkeds informationschef Poul Guldborg.

"Over halvdelen af det friskbagte økologiske brød blev ikke solgt og endte derfor i skraldespanden. Nu har vi i tre år kørt et projekt med at sælge det til samme pris, men vi må konstatere, at det ikke er slået an. Det er trist, men det er simpelthen ikke rentabelt," siger Poul Guldborg.

Han tilføjer, at det at have en økologisk brødproduktion er forbundet med en række ekstra omkostninger, fordi det skal bages særskilt, og fordi alle redskaber og maskiner skal rengøres, hvis de forinden har været brugt til at bage konventionelt brød.

Samtidig skal bageriet føre nøje regnskab med alle ingredienser af hensyn til det statskontrollerede røde ø-mærke.

- Min eneste forklaring på kundernes manglende interesse er, at de mennesker, som vil have økologisk brød, er så superøkologiske, at de selv bager brødet. For det går fint med salget af økologisk mel og gryn, siger Poul Guldborg.

Ritzau