Slip for svovlet efter nytår

Luften bliver renere over Danmark - lavere afgift på få øre betyder, at raffinaderierne sender svovlfri benzin og diesel på markedet efter nytår.

Slip for svovlet efter nytår - 1
Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Danskerne kører fra nytår på svovlfrit brændstof til gavn for miljøet. En lavere afgift på nogle få ører har fået markedet for benzin og diesel til biler til at skifte helt over til svovlfrit brændstof. Landets to raffinaderier er klar med de svovlfrie produkter.

Informationschef hos Statoil, Søren Bjelka, siger, at selskabets raffinaderi i Kalundborg har kunnet producere de svovlfri brændstoffer i halvandet år.

- Vi har valgt at skifte hele markedet på en gang. På tankstationerne er der kun plads til en kvalitet diesel, siger Søren Bjelka til Ritzau.

Statoils raffinaderi i Kalundborg samarbejder med Shells raffinaderi i Fredericia om at forsyne landet med brændstoffer, og derfor er Shell også parat.

Folketinget har netop nedsat afgiften på svovlfri benzin med fire øre per liter og på svovlfri diesel med to øre per liter. Et EU-direktiv pålægger oliebranchen at stille de svovlfrie produkter til rådighed fra næste år, men fra 2009 skal svovlfri benzin og diesel være standard.

/ritzau/