Slagterikæmpe på vej til Danmark

Europas næststørste slagterikoncern, hollandske Bestmeat, på vej ind i Danmark. Det øger presset på Danish Crown, som kan blive tvunget til lukninger.

Læs mere
Fold sammen
En af verdens største slagterikoncerner - hollandske Bestmeat - er på vej til at etablere sig med slagteri i Danmark. Det kan tvinge Danish Crown til at lukke endnu et slagteri, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig er Danish Crowns ledelse tvunget til at hjælpe konkurrenten ind på det danske marked. Det er konsekvensen af konkurrencemyndighedernes krav, da Danish Crown i 2001 fusionerede med Steff Houlberg. Bl.a. skal Danish Crown frasælge et slagteri i Struer inden en hemmeligholdt deadline.

Danish Crowns adm. direktør, Kjeld Johannesen, siger til avisen, at han ikke vil be- eller afkræfte, at Bestmeat er ved at overtage i Struer. Men han erkender, at øget pres på området kan tvinge Danish Crown til at skære ned og vil ikke udelukke, at det vil presse endnu et slagteri mod lukning.

Danish Crown er også tvunget til at oprette en pulje på 24 mio. kr., som køberen i Struer kan bruge til at dække eventuelle underskud og oplæring af personale.

/ritzau/