Skuffende boligtal fra USA slukker ej lyset i horisonten

Salget af eksisterende boliger i USA skuffede i forhold til forventningerne til tallene for december.

Salget af eksisterende boliger i USA skuffede i forhold til forventningerne til tallene for december. Niveauet er dog fortsat højt, og trods dagens tal forventer Handelsbanken Capital Markets en styrkelse af boligmarkedet.

På årlig basis blev der solgt 4,94 mio. boliger annualiseret i december mod ventet ifølge Bloomberg 5,10 mio. På månedsbasis faldt salget af eksisterende boliger med 1 pct. mod en ventet stigning på 1,2 pct.

Handelsbanken noterer sig, at det stadig er det næsthøjeste niveau for en enkelt måned siden slutningen af 2009 og at udbuddet af boliger er på det laveste siden starten af 2001. Det er positivt for boligpriserne, der da også var steget 11,5 pct. år til år i december.

- Det skal dog ikke udelukkes, at den lidt vigende aktivitet også kan skyldes usikkerhed som følge af forhandlingerne om den finanspolitiske afgrund, og der er da også en vis risiko for, at de skattestigninger, vi så fra årsskiftet, kan spise sig lidt ind på boligkøbernes appetit i de første måneder af 2013. Men for indeværende er signalerne altså, at der tegner sig et billede af et relativt robust opsving på boligmarkedet i USA, vurderer cheføkonom i Handelsbanken Capital Markets Jes Asmussen i en kommentar.