Skovsektor steg trods trist dag

OMX-indekset faldt mandag som i resten af Europa. Men skovsektoren holdt hovedet ovenvande, efter at Morgan Stanley udtrykte et positiv syn på sektoren.

Af Kristian Valentin

På linje med hovedparten af de europæiske indeks faldt OMX-indekset mandag 0,6 pct. til kursniveau 864,6. Indekset havde ellers skvulpet omkring åbningskursen, men lukkede nede bl.a. efter fald i Nokia (- 2,9 pct.). Lidt bedre gik det for konkurrenten Ericsson, der lukkede uændret. Som i resten af Europa var det svenske marked præget af afventning inden den forestående periode med regnskabsaflæggelse kombineret med fald blandt medie- og teleaktier. På den konto faldt Telia (- 2,1 pct.) og Tele 2 (- 0,9 pct.).

Skovindustrien var til gengæld i fremdrift, efter at finanshuset Morgan Stanley meddelte, at det har et positivt syn på sektoren, og at finanshuset tror, at aktiekurserne i skovindustrien har nået bunden. Derfor opjusterede Morgan Stanley anbefalingen på bl.a. Stora Enso (+ 4,0 pct.) til »outperform«. Svenska Cellulosa (- 1,0 pct.), som er blevet nedjusteret til »neutral«, faldt dog.

SAS (+ 4,1 pct.) steg, efter at en statistik fra konkurrenten British Airways indikerede, at folk så småt er ved at vende tilbage til at rejse med fly.

Blandt sidepapirerne steg udvikleren og producenten af computerspil Digital Illusions (+ 3,6 pct.), efter at selskabet meddelte, at Microsofts bestyrelseformand, Bill Gates, ville bruge et af Digital Illusions spil i en præsentation af Microsofts nye spilsystem i går.