Skousen-chef forlader faderens livsværk

Erik Skousen vil se noget mere af verden, end direktørposten i den kendte hvidevarekoncern giver mulighed for. Kæden er vokset til 74 butikker.

Anden generation i den sønderjyske Skousen-kæde, Erik Skousen, 50 år, har overraskende valgt at forlade det hvidevareimperium, hans far Preben Skousen grundlagde for godt 50 år siden. Han begrunder sit farvel efter over 30 år i koncernen og godt syv år som adm. direktør med, at han ønsker at foretage sig noget nyt i livet.

”Beslutningen om at forlade Skousen har været undervejs længe. Jeg tror, det er sundt for alle mennesker at opleve forskellige ting i livet og bevidst søge andre udfordringer end de velkendte. Kun afbrudt af nogle få år, der gik med uddannelse, har virksomheden været en stor del af mit voksne liv. Da jeg fyldte 50 i sommer, blev jeg enig med mig selv, at tiden nu er inde til, at jeg skal ud at se lidt på verden uden for Skousen”, siger Erik Skousen.

Erik Skousen har som chef stået i spidsen for en markant udvikling. Et underskud blev vendt til overskud allerede i 2001, og i år forventes overskuddet at blive bedre end i fjor, da Skousen Husholdningsmaskiner A/S solgte for 624 mio. kr. og havde et resultat før skat på 16,7 mio. kr. Omsætningen for 2007 forventes at blive bedre end rekordresultatet fra 2006. Antallet af butikker er øget med 19 butikker – til de 74 butikker kæden har i dag. Og udlandet lokker.

Bestyrelsen har valgt at lade to af virksomhedens ledere overtage ansvaret for den daglige drift. Det drejer sig om økonomichef Jørgen Stensgaard, der kom til Skousen for tre år siden, og markedschef Claus Christensen, der har været ansat i Skousen siden 1987. De to vil efter årsskiftet blive firmaets sideordnede direktører.