Skilte fra Esbjerg til Færøerne

Polen og Kina var inde i billedet, men det blev esbjergensere, der vandt ordren på lysskilte til Færøernes Shell-stationer.

Det er en lyst til at lyse endnu skarpere på kundernes nethinde, der har fået Shell Færøerne til at skifte både navn og i den forbindelse også alle deres lysskilte ud.

En beslutning, der har betydet en pæn ordre i bogen hos Esbjerg-firmaet SRI Sign Solution A/S.

De skal være sminkørerne bag de i alt ti Shell-tankstationer og -kioskers ansigtsløftning, for i skarp konkurrence med blandt andet Polen og Kina vandt det danske firma opgaven med at producere nye lysskilte:

- Det er jo aldrig til at sige, hvorfor man vinder, men en af vores styrker er, at vi har et system til at regulere lysstyrken. Mange bruger bare et lysstofrør, men ved at bygge en regulator ind i skiltet, kan man skrue ned for lyset og dermed skåne miljøet. Det kan for eksempel bruges på steder, hvor der ikke er så stor konkurrence, og tankstationen ikke har behov for at lyse så kraftigt. Her er der nok lidt længere mellem tanktstationerne på Færøerne end i Danmark, siger marketingskoordinator i SRI Sign Solutions, Anette Brandt.

En anden årsag til, at Esbjerg-firmaet snuppede ordren, kan være den lettere kommunikation mellem Danmark og Færøerne, samt den kortere transport afstand for de forholdsvis tunge skilte, vurderer hun.

Levetid 60.0000 timerShell er ikke den eneste benzin-leverende spiller på Færøerne. Statoil-tankstationerne fylder for eksempel også godt op i landskabet på øerne, og måske er det en af grundene til, at Shell nu trækker et nyt kort i forhold til kunderne.

Den gulrøde tankstation beholder farven og muslingeskalslogoet, men navnet laves om. På ægte færøsk vis får Shell et helt andet navn på øgruppen, end den har i resten af verden. Nemlig det færøske navn Magn, der betyder energi.

På samme måde har for eksempel en computer og andre internationale ord deres eget ord, så færingene ikke skal bruge samme ord som alle andre lande.

At Shell Færøernes numerolog har foreslået et navn, der betyder energi, passer godt sammen med SRI Sign Solutions filosofi, hvor energien og bevarelsen af den er i fokus.

Skiltenes særlige installation til lysbånd gør, at det gennemsnitlige forbrug kommer ned på kun cirka 18W pr. meter lysbånd, og samtidig opnår man en levetid på cirka 60.000 timer på lyskilderne.

Rekordår i 2008- Den valgte belysningsform er med et effektivt lysudbytte en af de mest miljøvenlige på markedet. Mange tror fejlagtigt, at det er med lysdioder, man opnår det laveste forbrug og den længste levetid. Det er en udbredt misforståelse, siger direktør for SRI Sign Solution, Flemming Nørskov, i pressemeddelelsen om ordren.

SRI Sign Solutions historie går tilbage til 1953, hvor det begyndte som enkeltmandsfirma, og forkortelsen SRI står for »Skandinavisk Reklame Industri«. Siden 1962 har familien Nørskov været involveret i firmaet, først med Hans Nørskov og i dag med sønnen Flemming Nørskov i direktørstolen.

Gennem tiden har blandt andre Hyundai Bilimport, Sony Ericsson og Hjem-Is været kunder hos Esbjerg-virksomheden, og regnskabet for 2008 landede på et rekordresultat på 3,6 mio. kroner før skat mod 0,6 mio. kroner året før.

Den færøske ordre er i størrelsesordenen et par millioner kroner, og fremstillingen af de nye, funklende Magn-skilte er allerede gået gang.