Skibsmægler udsat for hackerangreb

Clarksons, verdens største skibsmægler, blev i denne uge udsat for et hackerangreb. Selskabet har nægtet at betale hackerne løsepenge.

Clarkson PLC bekræfter, at der har været en datateknisk hændelse, som involverede uautoriseret adgang til selskabets datasystemer, skrev Clarkson i en pressemeddelelse sent onsdag.

Det London-baserede skibsmæglerselskab skriver videre i meddelelsen, at man straks greb ind for at standse angrebet, og at bare en enkelt nu lukket konto, blev kompromitteret.

Ifølge selskabet har man gennemført en række sikkerhedsforanstaltninger for at undgå flere angreb.

 

Stjal data

Men Clarkson må vedgå, at data er blevet stjålet, og da selskabet har nægtet at betale løsepenge, må man formode, at de kan blive offentliggjort af hackerne i dag eller i løbet af weekenden. Selskabet understreger, at begivenheden ikke har nogen betydning for selskabets arbejde.

»Jeg håber, vores klienter forstår, at vi ikke vil blive holdt som gidsler af kriminelle, og jeg vil gerne beklage og forsøge at imødegå eventuelle bekymringer, denne hændelse kan have forårsaget,« siger Andi Case, der er administrerende direktør i Clarkson.

Selskabet arbejder nu sammen med britisk politi for at finde ud af, hvem der stod bag angrebet. De er også i færd med at kontakte kunder, som kan være blevet påvirket af angrebet.

Clarkson faldt på i børsens åbningshandel, men steg så hurtigt igen. Aktien endte onsdagen med en stigning på 2,1 procent.

 

Anden gang i år

Det er anden gang i år, at shippingbranchen bliver ramt af et hackerangreb. I juni blev danske A.P.Møller-Mærsk ramt af det globale hackerangreb Petya, der blev omtalt som et af alle tiders største angreb af denne karakter.

Mærsk blev tvunget til at lukke flere havne og begrænse kundernes mulighed for at booke Mærsk Lines skibe.

Ifølge analysehuset Alphaliner kostede angrebet Mærsk 327 millioner danske kroner. Årsagen til det store tab er i alt væsentligt en tab af ordrer, som gik til andre rederier.