SKF til tops på flot regnskab

Svenske aktier: Telia og Ericsson sænkede OMX-indekset, der blev ført an af kuglelejeproducenten SKF, der præsenterede et regnskab, der overraskede analytikerene positivt.

Læs mere
Fold sammen
Med mobilgiganten Ericsson i spidsen faldt OMX-indekset tirsdag 2,1 pct. til 768,2. All-share-indekset faldt 1,6 pct. til 221,8. Ericsson var tynget af investeringsbanken Goldman Sachs, der sænkede sit kursmål på aktien fra 40 til 37 svenske kr., og vurderer samtidig, at det er usikkert, at Ericsson kan opretholde den ventede driftsmarginal på fem pct. i 2002. Telia bidrog, med et fald på 4,4 pct. til kurs 41,2, også til OMX-nedturen.

Verdens største kuglelejerproducent SKF var tirsdag aktuel med regnskabet for fjerde kvartal. Regnskabet var betydeligt bedre end analytikernes forventninger, og aktien stod, med en stigning på 6,8 pct. til kurs 219, for dagens største stigning i OMX. Gennem produktionsnedsætning og omkostningsreduktioner er det lykkedes SKF at opretholde indtjeningen på trods af svag økonomisk vækst.

Værktøjsaktierne Atlas Copco og Sandvik lå også i den positive ende af OMX-indekset. Atlas Copco steg 0,9 pct. til kurs 230,5, mens Sandvik indkasserede en stigning på 0,9 pct. til kurs 228,5.

OM, der er selskabet bag driften af Stockholmsbørsen, faldt tirsdag 4,4 pct. til kurs 109. Faldet skyldtes blandt andet frygt for, at de seneste kursfald i OMX-indekset og Ericsson vil hæmme investorernes handleaktivitet på OMs svenske børs.