Skeptikere afventer kinesisk bud på portugisisk bank

Det kinesiske forsikringsselskab Anbang har givet et milliardbud på Portugals Novo Banco, hvilket vil være den første kinesiske overtagelse af en europæiske storbank.

Novo Banco er resultatet af den kollapsede bank, Banco Espírito Santo, der tilbage i 2013 fik en kapitalindsprøjtning på 4,9 mia. euro fra den portugisiske centralbank. Hvis banken vil blive solgt for et beløb, der afviger betydeligt fra de 4,9 mia. euro, kan det i værste fald gå ud over andre portugisiske banker, hvilket gør det til et politisk følsomt emne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netop dette faktum har sået tvivl blandt talspersoner, der er bekendte med handlen og forudser flere komplikationer ved en kinesisk overtagelse.

Det skriver Financial Times.

Fosun International og Apollo Global Management var stærke sprintere i kapløbet om Novo Banco, men måtte se sig overhalet af Anbang, der efter sigende gav det højeste bud på 3,5 mia. euro.

Dog bliver det kinesiske forsikringsselskabs finansieringsplaner betegnet som tvivlsomme, og flere skeptikere har udtrykt deres dybtfølte bekymring over en kinesisk overtagelse af en vigtig spiller i eurozonen.

Novo Banco er resultatet af den kollapsede bank, Banco Espírito Santo, der tilbage i 2013 fik en kapitalindsprøjtning på 4,9 mia. euro fra den portugisiske centralbank. Hvis banken vil blive solgt for et beløb, der afviger betydeligt fra de 4,9 mia. euro, kan det i værste fald gå ud over andre portugisiske banker, hvilket gør det til et politisk følsomt emne.

Hvorvidt den portugisiske centralbank vil godkende salget af Novo Banco til Anbang vil blive afgjort den 31. august 2015.